Feestelijk verdiepen in duurzaamheid

Provincie Fryslân

Het eerste half jaar van 2015 zijn er 53 ondernemers afgezwaaid bij het Koploperproject van de Provincie Fryslân. Het zijn koplopers in duurzaamheid, omdat zij hun bedrijfsvoering op alle aspecten hebben doorgelicht. En wat vinden zij nu doorgaans het moeilijkst? De marketing van het ‘groen zijn’. Vandaar een Koplopersymposium over marketing met een feestelijk tintje voor de nieuwe koplopers.

Muur van muziek
De entree van het koplopersymposium was er een die niet snel wordt vergeten: Een overweldigend ‘Wake me up’ van Avici op het kerkorgel in de Koepelkerk in Leeuwarden. Vervolgens twee goede sprekers; Roel Welsing, hoofd marketing van Triodos Bank, een bank die groeit als kool vanwege haar duurzame karakter. En Ben Vloon, marketeer met hart voor het MKB, die de vier zorgvuldig ontworpen workshops goed in perspectief heeft geplaatst. En interviews met twee kersverse gedeputeerden, Marcel Schrier en Sander de Rouwe.

Uitwisselen met ondernemers
En dan samen aan de slag. Met workshops van vier experts in Emmastate, waarbij alles draait om de deelnemers samen aan het werk te zetten. Inspireren, delen en netwerken in een dagdeel, waarbij iedereen met concrete adviezen en acties de deur uitloopt.

Twee voor de prijs van bijna één
Gist heeft samen met PIT Copy & Concept de bijeenkomst zo ontworpen dat een maximaal aantal deelnemers een programma op maat kan volgen. Hiervoor was het sparren met workshopgevers over de invulling en de uitvoering van wezenlijk belang. Een andere effectieve zet was het programma twee keer op een dag te draaien. Dubbel bereik qua aantallen, zonder dat workshops te vol zijn en dus de interactie er onder lijdt. En de meerkosten van zo’n dubbel programma zijn in verhouding laag.