Van vrienden moet je het hebben

Noord Nederlands Orkest

Soms heeft een kleine verandering een onvoorzien effect. Zo heeft het Noord Nederlands Orkest de programma’s bij haar concerten gratis gemaakt. Dat is voor nieuwe bezoekers prettig, want zij kunnen dan lezen hoe een voorstelling is opgebouwd en wat ze kunnen verwachten. Maar laat dat programma nu net een belangrijk gratis extraatje zijn voor de Vrienden van het Noord Nederlands Orkest. Tijd voor een brainstorm om nieuwe ideeën op te doen.

Hoog betrokken, sterke mening
De vrijwilligers van de Vrienden vertegenwoordigen een hoog betrokken, zelfstandige vereniging. De promotiemedewerkers ‘op kantoor’ zijn super gemotiveerd om mensen naar de concertzalen te trekken. Door hen bij de start te vragen naar hun mooiste ervaring bij het NNO, spat de oprechte motivatie ervan af. De acht bestuursleden, vrijwilligers en medewerkers weten niet alleen, maar voelen dan ook dat zij meer uit hun samenwerking kunnen halen.

Slim stickeren
Het aantal ideeën dat zo’n brainstorm oplevert, loopt makkelijk tot ruim in de honderd. Wat pak je op en wat laat je liggen? Door elke deelnemer 3 goede, makkelijk uitvoerbare ideeën te laten stickeren, ontstaat een keurig lijstje met acties waar de deelnemers direct mee aan de slag kunnen. Geef ze daarnaast 1 sticker voor een geweldig, uitdagend moeilijk idee en je hebt samen iets om naar toe te werken zonder dat je te veel hooi op de vork neemt. Afsluitend samen een pizza eten bij eetcafé Michel even verderop in de straat en de hernieuwde samenwerking is bezegeld.