Meetlat bij het ontbijt

MKB Noord-Nederland

Ondernemers praktisch interesseren voor maatschappelijk verantwoord ondernemen tijdens een ontbijtsessie van de Week van de Ondernemer. Dat was de vraag van de Provincie Fryslân en MKB Noord-Nederland. Duurzaamheid kent echter zoveel facetten dat een ‘praktisch’ gesprek bijna uitgesloten lijkt.

Gist heeft hiervoor samen met PIT Concept & Copy een duurzaamheidsmeetlat in de vorm van een placemat ontwikkeld. De Provincie Fryslân heeft in het Koplopersproject zo’n 300 ondernemers geholpen duurzamer te ondernemen. People, Planet, Profit, Proces en Behoorlijk bestuur vormen samen de meetlat voor duurzaamheid. Een korte beschrijving met ieder een voorbeeld van andere bedrijven maakt elk thema voorstelbaar.

Ondernemers hebben op deze manier snel genoeg in de gaten waar voor hen wat te verbeteren valt. Het gesprek met de vier andere tafelgenoten tijdens het ontbijt levert direct ideeën op hoe ander die aanpakken. En ook wat het doorlopen van het Koploperproject ‘praktisch’ gaat opleveren voor het bedrijf. De opdrachtgevers hebben in deze vorm aanzienlijk meer tijd om geïnteresseerde bedrijven te spotten en te stimuleren. Kortom, een welbesteed duurzaam ontbijt.