Brain Fuel

Zit je even vast in je eigen ideeën en zoek je wat inspiratie? Heb je het gevoel dat je brainstorm wel wat wilder, wat creatiever mag? Met Brain Fuel schud je de standaard denkpatronen flink op en pomp je je creativiteit op. Gist werkt samen met Online Media Koffer aan een app en kaartendeck met brainstormtechnieken die zich ruimschoots bewezen hebben.

Toen Friso Visser en Geert Kuurstra van Online Media Koffer het idee opvatte om een brainstormtool te maken, was ik meteen verkocht. Ik zag direct de voordelen van zo’n tool; geen geplastificeerde printjes meer. Veel meer keuze dan normaal met 100 verschillende kaarten in 4 categorieën. En de korte beschrijvingen van brainstormtechnieken helpen je om een groep aan het werk te zetten.

Op dit moment loopt onze kickstartercampagne om Brain Fuel uit te gaan geven. Hij loopt nog tot 31 oktober; dus mocht je geïnteresseerd zijn in Brain Fuel, back ons dan via Kickstarter.

Kickstart je brainstorm
Brain Fuel is niet alleen handig voor facilitatoren; iedereen die in een vergadering zit, kan met Brain Fuel in een handomdraai diverse nieuwe ideeën laten stromen. Het grote voordeel voor mij als facilitator is dat ik de brainstormtechnieken sneller in veel meer subgroepjes kan inzetten. Ook het variëren van technieken tussen de groepjes is aanmerkelijk makkelijker.

Als facilitator begeleid ik brainstorms of zet ik losse technieken in als onderdeel van bijvoorbeeld een strategiesessie. Met Brain Fuel kan ik de technieken leuker en sneller inzetten. De logistieke voorbereiding voor een groep van 5 of een groep van 50 man is nagenoeg het zelfde. Met een stock kaarten kan ik zonder problemen 5 tot 10 groepen aan het werk zetten. Met de app is het aantal in theorie zelfs oneindig; laat per groep 1 persoon de app downloaden en ze kunnen zelfstandig los met hun brainstorm.

Kaarten EN app!
Ik vind de kaarten en de app allebei mooi om mee te werken. Zo’n stock kaarten is mooi omdat het trekken van een kaart altijd iets speciaals heeft. Een kaart in je hand geeft een deelnemer een goed gevoel. Het biedt ruimte voor een stukje theater dat helpt om je hoofd vrij te maken voor associaties.
De app heeft als voordeel dat je kaarten kunt swipen; wanneer je vijf keer swipet, zet de snelle wisseling van kaarten je onbewust al aan het denken. De gamification draagt wezenlijk bij aan de hele beleving. Kortom, welke medium je ook kiest; het verlaagt de drempel om vrijuit te associëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar om de samenwerking aan te gaan? Neem contact met mij op